MIÉP-Mi Hazánk összefogás

Együttműködési megállapodást köt a MIÉP és a Mi Hazánk


A nemzeti összefogás jegyében február 20-án a MIÉP egykori központi irodájában, mely később a Jobbik központja, mára pedig a Mi Hazánk Újbudai Szervezetének helyisége lett, a Bartók Béla út 96. alatt jelentjük be hivatalosan a megállapodást. A nemzeti radikalizmus zászlóvivőinek szövetségkötéséről, a nemzetépítő állam programjáról, a Magyar Igazság és Élet Pártja örökségéről a MIÉP elnöke, Nagy Tibor tiszaeszlári polgármester tart előadást 18 órától, illetve beszélgetésre is lehetőség nyílik. Házigazda: Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, a MIÉP Ifjúsági Tagozat egykori elnöke.

Se Gyurcsány, se Orbán rendszerét nem támogatja a Mi Hazánk és a MIÉP, mely pártok elindultak a nemzeti összefogás útján a Szabó Dezső-i gondolat mentén:

"Minden magyar felelős minden magyarért."


A Magyar Nemzet cikke

https://magyarnemzet.hu/belfold/a-mi-hazank-mozgalom-a-miep-pel-is-osszefogna-4640279/

Már szerdán megállapodást írhat alá a Mi Hazánk Mozgalom a MIÉP-pel. A két párt együttműködése elsősorban az európai parlamenti (EP) választásokra szól, de miként lapunk értesült, hosszabb távon az őszi helyhatósági választásokon segítheti egymást a két szervezet. Nagy Tibor, a MIÉP elnöke lapunk érdeklődésére közölte: bizakodóan tekintenek a Mi Hazánkkal való tárgyalások elébe, céljuk pedig egy olyan nemzeti vonal megerősítése, amelynek nem része a Fidesz.


- A MIÉP 58 egyéni jelöltet tudott állítani a tavaly tavaszi országgyűlési választásokra, ami gyakorlatilag országos listát jelent. Ez azt mutatja, van személyi muníciónk, amellyel hozzá tudunk járulni egy nemzeti összefogáshoz - fogalmazott Nagy Tibor. Hozzátette: az önkormányzati megmérettetés előtt azonban az EP-választásra koncentrálnak, a Mi Hazánkkal születendő megállapodásnak is ez a lényege.

Lapunk a múlt héten írt arról, a Jobbikból kivált Toroczkai László vezetésével megalakult mozgalom tárgyalóasztalhoz ült a MIÉP-pel. A találkozókon szó volt többek közt az EP-jelöltállítás módjáról annak érdekében, hogy a jelenlegi ellenzék és a kormányzópártok mellett egy harmadik út jöhessen létre.

Novák Előd alelnök, a Mi Hazánk EP-kampányfőnöke lapunk megkeresésére akkor azt mondta: a programalapú egyeztetés egy értékelvű összefogás lehetőségét mutatta meg az Isten, haza, család jelszóhármas mentén, így a két szervezet szerinte kész közösen gyarapítani országunkat, éltetni nemzetünket, felemelni a méltatlanul magára hagyott magyar vidéket, megvédeni és megtartani a magyar földet, helyreállítani a cserben hagyott dolgozók és kisgazdák elismerését.

A nemzeti radikalizmust képviselő MIÉP-en kívül a nagy múltú Független Kisgazdapárttal is asztalhoz ült a Mi Hazánk. A megbeszélésen a pártot Toroczkai, Novák, míg az FKGP-t Hajdara Roland elnök, Márkus János és Paulina László elnökségi tagok képviselték.