AKTUÁLIS
tudósítások és médiamegjelenés

Tisztelt Választópolgár! 

Ha azonosulni tud a Magyar Igazság és Élet Pártja 12 pontjával, jelentkezzen országgyűlési képviselőnek. 


Erő és Elszántság

Jobbikosok útja a MIÉP-ig

 • Az Erő, és Elszántság alapítója, a vecsési Jobbik alapítója, és hajdani MIÉP tag. Szabó Attila. Miért jöttél el?

 • Üdvözlök mindenkit. Hívásra érkeztem. A MIÉP hívott meg most erre a beszélgetésére, azért jöttem ide. És mivel eljöttem, azért hoztam egy gondolatébresztőt. Egy kötelezettségekkel nem járó gondolatébresztőt hoztam, amit most mondjak is el? Vágjunk a közepébe?

 • Persze.

 • Azzal kapcsolatosan, hogy az Erő, és elszántság nevű, jelen pillanatban még civil társaság, tehát mozgalom erőteljesen politizál, és a radikális oldalon van. Tehát radikális oldalról jött emberekből áll, úgyszintén, mint a MIÉP. Ezek fiatalok. Az Erő, és elszántság fiatal emberekből áll, míg a MIÉP - és minden tiszteletem az övéké és nem rossz szándékkal mondom, de idősebb harcosokból, akik már megették a kenyerük javát, viszont láttak nagyon sokat, és tapasztaltak nagyon sokat. Mi arra gondoltunk, hogy ha mi is szétszalámizzuk teljesen magunkat, mint a baloldal, ez a Gyurcsány féle történet; én például nem tudnám felsorolni most a baloldali pártokat. Nem is nagyon akarom, de nem is tudnám felsorolni. Életben tartják egymást, de mégis széthúznak. Na hogyha mi is ezt fogjuk csinálni, akkor itt senkinek semmi esélye nincs, és ez az ördögi terv - mert másnak nem tudom nevezni jelen pillanatban a jobbiknak ezt a polgáriasodását, vagy én nem is tudom mibe burkolt nemzetrombolás. Ezt nem tudjuk másképp átvészelni, csak hogyha mi radikálisok együtt maradunk. Mi nem akarunk kormányozni. Úgy gondolom. Egyenlőre természetesen. Nem lehet ez a cél, hogy mi kormányozni akarunk. Mi érdeket akarunk képviselni. Mi azt szeretnénk, hogy ennek a rétegnek, ami kézzel fogható, 5 - 15 - 20 százalék között mérhető, de 5 - 10 százalék biztosan van, de ezek nagyon óvatos becslések voltak. Ezeknek az érdekképviseletét szeretnénk. Viszont szanaszéjjel csak maroknyi érdekeket tudunk képviselni. Együtt, egységesen mégiscsak tudnánk a radikális oldalt képviselni.

 • Annak idején, amikor a MIÉP-ből a Jobbikba átmentél, akkor úgy nézett ki, hogy a Jobbik lesz az erősebb, és a radikálisabb nemzeti párt, hiszen Csurka István a halálához közeledve már inkább a konszenzust, mintsem a konfliktust kereste. És a radikális érdekeknek a felvállalása az a jobbikban valami furcsa változáson ment keresztül. Mi a garancia arra, hogy nem történik meg ugyanaz?

 • Tudtam, hogy ez a kérdés fel fog merülni, ez mindenkiben felmerül. Hiszen ma ez a legfontosabb kérdés minden radikálisnak. Pont ezért mondom én, hogy Vona Gábornak ez a módszere, ez a lépése, amit most elkövetett, sokkal jobban nemzetromboló, mint bármelyik tenyésztett politikusé. Én úgy hívom őket, hogy tenyésztett politikus, mert Gyurcsánytól Orbánon át Fodorig, és még sorolhatnám a neveket. Ezek tenyésztett politikusok, akik tudták, hogy politikusok lesznek, hiszen Soros György, a most démonizált Soros György, ami valóban az, egy démon, de most ugye egy kicsit már a túloldalra került. Ő finanszírozta ezeknek az embereknek a pályafutását. Ők tudták, hogy politikusok lesznek. Míg a Jobbikból előkerülő emberek nem tudták, hogy politikusok lesznek, nem ennek készültek, hanem az emberek, a mi, a radikális emberek hátán fölmászva kerültek oda, ahol most vannak. És valóban. Annak idején is föltették a kérdést nagyon sokan, hogy mi a garancia arra, hogyha bekerültök, akkor nem lesz lopás és a többi, és a többi. Hát, hogy ők akkor arra mit válaszoltak, azt nem tudom, hogy én most mit válaszolok... Semmi. Semmi garancia nincs erre. Mi vagyunk maga a garancia. Ezen az oldalon úgy, mint a MIÉP-ben emberek tizen - huszon - harminc - ötven, a MIÉP-ben akár már 60 éve is a nemzeti oldalon vannak. Az Erő és elszántság fiatalokból áll, de aki már fiatalon ezt az identitást megszerezte, az nagyon nehezen veszíti el.

 • Igen. Záró kérdésem. Mi van akkor, ha a nemzeti oldalt fertőző Haubsburgisták megkörnyékezik a szervezetedet?

 • Ez már megtörtént. Egy elég komoly becsapás áldozatai lettünk majdnem, de hála Istennek nagyon gyorsan tudtunk reagálni. Ezek a Haubsburgisták az alakuláskor ott is voltak. Aztán ellopták a nevünket, ellopták a zászlónkat, ellopták a logónkat, elloptak mindenünket. És magukat akarták elnökségnek betenni, amikor még nálunk szó sem volt arról, hogy ki lesz az elnök, ki milyen pozíció tölt be, nekünk nem az volt a lényeg. Nekik már egyből az volt a lényeg, hogy azt a bizonyos úriembert tegyék meg. Ki lehet ezt mondani igazából, hogy az Orosz Mihály Zoltánt tegyék meg elnöknek. Miközben nálunk még nem volt szó arról, hogy ki milyen tisztséget fog betölteni, hanem csak arról volt szó, hogy csináljunk valamit, ami betölti a Jobbik által keletkezett űrt. Ezek az emberek már megjelentek hála Istennek. A két szervezet, amiből alakult az Erő és elszántság, az országos szervezettel rendelkezik. A Betyársereg elég komolyan jelen van a mindennapi életben, és a felderítések által ezt tudtuk hárítani, és tudtunk egy újat lépni. Ezeket az embereket már a születésünk pillanatában kizártuk magunk közül.

 • Te, mint volt MIÉP-es, és Jobbikos nyilván a megújuló MIÉP-pel választási szövetségen gondolkozol. A társaid is?

 • Azért vagyok itt. Egyenlőre a lehetőségeken gondolkozunk. Tehát azon gondolkozunk, hogy lehet a radikális oldalt összeformálni, eggyé tenni megint. Választási szövetség? Hát használhatjuk ezt a szót is, de ezt nem feltétlenül mondanám még. Egyenlőre még gondolatébresztő, gondolatébresztő ötletnek hoztam ezt ide. Elképzelhető, hogy nem fogunk tudni együtt dolgozni, mert a korosztályokban való különbségeket nem fogjuk tudni áthidalni. Mert van ilyen is sajnos. Lehet, hogy ezt nem fogjuk tudni megoldani. Lehet, hogy tökéletesen működne ez az egész. Ezt nem tudjuk. Ezt majd csak akkor tudjuk meg, ha egy kicsit közeledni fogunk egymáshoz. Ha közeledünk. Természetesen nekünk nem ellenség senki sem, aki a radikális oldalon van, abszolút nem tekintünk rá ellenségként, bárhol, bármikor szükség lehet még egymásra ha ez nem jön össze. De egyenlőre csak arról van szó, hogy mindenki gondolkozzon el ezen, hogy lehetne - e valamit ebből összehozni.


A Magyar Igazság és Élet Pártja Közleménye

DEVIZAHITEL CSALÁS

Magyarország nemzeti vagyonát a rendszerváltást megelőző és követő privatizáció során szabályosan ellopták, elherdálták. A kifosztott magyar nép utolsó menedéke és a töredékes nemzeti vagyon legnagyobb tétele a magánkézen lévő lakásállomány volt. E vagyonrész megkaparintására az államgépezetbe beépült idegen ügynökök olyan rendszert hozattak létre, amely által üzemszerűvé vált a magyar állampolgárok kifosztása. A Magyar Állam és a felügyelete alatt működő bankrendszer közös felelőssége az a botránysorozat, amely másfél évtizede magyar családok százezreit, magyar polgárok millióit teszi tönkre. A megszállás alatt lévő Magyar Állam vezetői idegen érdekeket szolgáltak amikor a bankrendszer számára lehetővé tették és a törvényesség látszatát keltve megvalósították a magyar polgárok tömeges kifosztását.

Érdemben egyetlen parlamenti párt sem lépett föl a rendszerszintű maffiacsalással szemben, ami önmagában is jelzi a felelősségi legbelső kört. A Magyar Igazság és Élet Pártja a médiában, az utcán és a bíróságokon évek óta jelzi a törvénytelen helyzetet, ugyanakkor a hatalom ideiglenes birtokosai önerejükből nem képesek változtatni a kialakult helyzeten. A zavart tovább növeli, hogy úgynevezett fogyasztóvédők, jogvédők, médiaszemélyiségek, és devizahitel-szakemberek, valamint bejegyzett egyesületek és alkalmi Internet formációk egyaránt önmagukat tüntetik föl egyetlen jogos és hiteles devizehitel szakértőnek, és elvárják a többségtől, az immáron ezres nagyságrendben mérhető devizakárosult szervezetek közül egyedül őket kövessék.

Egy közös tárgyalófél legyen!

A Magyar Igazság és Élet Pártja minden devizahitel károsult szervezet, kezdeményezés és magánember felé javaslattal él. A MIÉP által létrehozott Korrupcióellenes Liga célul tűzte ki a nemzetgazdaságot megbénító folyamatok néven nevezését, működésük bemutatását, a korrupció természetének feltárását, és a szükséges társadalmi elégedetlenségből származó tiltakozás egységesítését, eredményként pedig a kifosztás megállítását, a károsultak kártalanítását. Nem várjuk el egyetlen szervezettől, párttól vagy magánembertől sem, hogy korábbi identitásukat feladva közös védőernyőnk alá álljanak addig, amíg nem győződnek meg annak hatékonyságáról, ugyanakkor szükségét látjuk annak, hogy ne ezernyi, hanem egyetlen szervezet tárgyaljon úgy a kormány, mint a bankok és egyéb kifosztó szervezetek, így a végrehajtók és a Rendőrség felé.

Az elmúlt évek igazolják, hogy 2004 után kialakult egy új társadalmi réteg, melynek létét fenyegeti a maffiatevékenység. A magyar történelem legnagyobb exodusa, a néhány év alatt milliós nagyságrendűvé nőtt elvándorlás is e folyamat következménye. A jelenlegi harmadik Orbán-kormány személyi összetételében is felelősséget visel, hiszen 2001-ig Magyarországon a hivatalos fizetőeszköz a forint volt, ezért a kölcsönöket és hiteleket és forintban folyósították a pénzintézetek. Az EU-csatlakozásra hivatkozva a 2001. évi jelzáloghitel-rendszer bevezetésével a jogharmonicázió során liberalizálták a deviza-kereskedelmet úgy, hogy a törvényhozás lehetővé tette a devizában történő eladósodást. A folyamat mára azért is megállíthatatlan, mert immáron félmilliónál több magyar állampolgár devizában jut jövedelméhez, és a devizahitel-csalássorozat révén milliós nagyságrendben mérhető a károsultak száma.

Maffiahistória

A bankok az első nagy csalást akkor követték el, amikor 2001 után a forintkölcsönök és a devizakölcsönök mellett megjelentették a devizaalapú kölcsönöket, összemosva azokat a tiszta devizahitelekkel. A deviza-elszámolású hitelek ugyanis piszkos hitelformát jelentenek, soha nem láttak devizát, és azokban a deviza csupán az uzsorakamat célját szolgálja, amit az elmúlt évtized perei számtalan formában bizonyítottak. Itt mutatkozik meg az állam felelőssége, ugyanis nem csak eltűrte, hanem serkentette is polgárai eladósodását, amikor nem tiltotta más országok példáját követve szigorú törvénnyel a deviza-elszámolású uzsorahiteleket. Sőt! A beetetés éveiben egészen a 2008-as nagy világválságig az állam szándékosan azt a látszatot keltette, mintha polgárainak érdemesebb lenne deviza-alapú hiteleket felvenniük, mert azok kedvezőbb kamatozásúak, és havi törlesztőrészletük is lényegesen alacsonyabb a forinthitelnél.

A 2008-as gazdasági válság, melyet szakértők nagyobbnak mondanak az 1929-es nagy világválságnál, az állam közreműködésével válhatott sorscsapássá. A törvényhozás érdemben semmit nem tett a deviza-elszámolású hitelek betiltására, inkább árfolyamgáttal, és hasonló intézkedésekkel keltette a cselekvő és együtt érző állam látszatát. Az elmúlt évek világossá tették, hogy a képviselő urak saját érdekükben módosítgatták a törvényeket, pontosan tudták, mikor kell kivárni és mikor kell átváltani, miközben az átlag magyar embernek fogalma sem volt az egészről. Azért nem volt fogalma, mert el sem tudta képzelni - pedig egy kommunista diktatúra volt a háta mögött -, hogy a szabadnak, demokratikusnak, többpártinak és jogállamnak mondott országirányító szervezet ekkora aljasságra képes. Az uzsorahiteleknél még a kezelési költséget, a számlavezetéshez tartozó minden mondvacsinált tételt is kamatos kamatú devizában kezdték elszámolni, így történt meg, hogy a hitelek tőkéje egyik napról a másikra akár több száz százalékkal is fel lett szorozva.

Titkolt számok

A banki adatszolgáltatás alapján a média már évekkel ezelőtt 720 ezer devizahiteles szerződésről számolt be, ami átlag-családdal számolva több mint kétmillió magyart érint. A devizahiteles pártja a legnagyobb politikai erő lenne, ha létrejön. Ennek megakadályozására alakulnak a fantom-szervezetek, a parlamenten kívül lévő 400 párt, és az ezernél több devizahiteles érdekvédő szervezet. A bankok 300-400 százalékos uzsorájával szemben azért nem tud az átlag magyar ember föllépni, mert a sok bába között elvész a gyerek, a nevető harmadik pedig mindig az uzsorás. Az ingatlanfedezetű kölcsönöknél az átlagos 10 milliós kölcsön összegénél a havi törlesztőrészlet átlagban 70 ezer forintról előbb 140 ezerre, majd annak a kétszeresére is emelkedett, ami azt jelentette, hogy az átlagosan kétgyerekes családban az egyik kereső fizetése teljesen, a másiké pedig jelentős részben az uzsorásé lett. A média felelőssége, hogy az egész csalássorozat alatt úgy tájékoztatott, mintha a bankok szorzótáblája törvényes lenne, és a tiltakozás pedig csak radikális csoportokat érintene.

A Magyar Igazság és Élet Pártja a devizahitel csalássorozat megállítására tett kezdeményezését, a Korrupcióellenes Ligát kiterjeszti nemre, fajra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül minden magyar emberre, annak érdekében, hogy a gyermekvállalástól ilyen módon is elrettentett fiatalok számára reményt mutasson, és belátható rövid időn belül véget vessen a kifosztásnak.

A Magyarországon levezényelt csalássorozat az Európai Unióban is példátlan, hiszen egyetlen országban sem fordult eddig elő olyan kölcsöntípus, amely a meredeken növekvő havi törlesztőrészlet mellet még brutálisabban növekvő tartozást rögzítene. E gazdasági, politikai és matematikai képtelenséget Magyarországon sikerült megvalósítani. A kárvallottak száma, a kár nagyságrendje egyelőre csak becsült, mert az állam és annak szervezetei, így a Statisztikai Hivatal is elhallgatja a vonatkozó adatokat. Magyarországon a szemünk előtt valósul meg a társadalom kettészakítása, a szuper-gazdagok és a kifosztott nincstelenek között hiányzik a középosztály.

A kifosztottak hiába fordulnak bírósághoz, mert a politikai elit előre leszervezte az ügymenetet, beépítette ügynökeit a különböző hatalmi ágakba, így a fékek és ellensúlyok demokráciában elvárható rendszere helyett szabályos dél-amerikai típusú banánköztársaság jött létre a Kárpát-medence közepén. A kilakoltatással fenyegetett százezreknek alapvető emberi jogait sem biztosítja az állam, megszűnt a jogbiztonság, a vagyonbiztonság, a létbiztonság. A végrehajtó bűnbandákban pedig kimutathatóan a politikai és gazdasági elithez tartozók keltik a törvényesség látszatát.

A folyamat kísértetiesen emlékeztet a kommunista évtizedek törvénytelenségeire, amikor a magyar állampolgárt vagyona megkaparintása érdekében kilakoltatták, vagonba költöztették, kitelepítették, sőt, az elszakított országrészekben még állampolgárságától is megfosztották.

Álságos kormányzat

Az Orbán-kormány minden lépése álságos volt: fix áron rögzítette az árfolyamot, végtörlesztést kínált, árfolyamgátat szabott, Ócsán lakótelepet épített a hajléktalanná tettek számára, vagy éppen a Nemzeti Eszközkezelő hatáskörébe igyekezett utalni a kérdést. Mindezeket azért minősíthetjük hamis és megtévesztő lépéseknek, mert az alapkérdést, az uzsora tilalmát egyik sem érintette. Azaz a kormányzat igyekezett a kifosztást törvényes látszatúnak feltüntetni. Az ország többségének földönfutóvá tételét nem lehetett volna ennyire sikeresen megvalósítani, ha az nem lett volna kezdettől fogva ki nem mondott, ám sokszorosan igazolható kormányzati program. Az Európai Unió cinkosságát az mutatja, hogy a több százezer eset közül öt év alatt mindössze kettő jutott el az Európai Bíróságra, ami pontosan jelzi a magyar jogrendszer alávetettségét.

Az Országos Bírói Hivatal elnöke, Handó Tünde, aki Szájer József fideszes európai képviselő feleségeként koránt sem nevezhető pártatlannak és függetlennek, nem hajlandó válaszolni a Magyar Igazság és Élet Pártja kérdéseire:

 1. Hány devizahiteles per van folyamatban Magyarországon?

 2. Hány devizahiteles kereset lett benyújtva, és hány került közülük elutasításra?

 3. Hány per irányul a kölcsönszerződés törvénytelenségének kimondására?

 4. Hány per irányul a végrehajtás felfüggesztésére?

 5. Hány áldozata van a devizahitel pereknek az öngyilkosság, hajléktalanságból történt életvesztés, idegenbe költözés miatt sorsrontás kapcsán?

A Magyar Igazság és Élet Pártja emlékeztet arra, hogy a Kormány tagjai pontosan tájékozottak a devizahitel csalássorozatról, hiszen maga a kancelláriaminiszter is tett közzé adatokat, melyek koránt sem teljesek, de jelzik a baj nagyságrendjét.

Lázár János szavai a parlamentben:

"Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy ma az 1,3 millió devizahitelesnek átlagosan 6-7 millió forintos hitele van, és e mögött a 6-7 millió forintos hitel mögött egy 15-20 millió forintos ingatlan áll. Ez egy vidéki városban, így az én városomban sem a gazdagság jele. A kimutatások szerint 38 ezer olyan hiteles van, akiknek 30 millió forintot meghaladó összegű hitelük van, a többieknek jóval kevesebb."

Ma már sokkal rosszabb a helyzet, sokkal több a károsult annál, amit Lázár János bevallott, a kormányzat mégsem tesz érdemben semmit. A Magyar Igazság és Élet Pártja a Korrupcióellenes Liga felállításával egy időben országos elégedetlenségi mozgalmat hirdet, felszólítva minden pártot, érdekvédő és más civil szervezetet és a károsultak millióit, hogy ne várjanak tovább, ne keressék a külön megoldást, hanem közösen együtt tegyünk a deviza-csalássorozat megállításáért, a maffia bűncselekmény felelőseinek megnevezéséért és felelősségre vonásáért.

Budapest, 2018. január 13-án.

Nagy Tibor

a Magyar Igazság és Élet Pártja elnöke

SAJTÓKÖZLEMÉNY

a

Peking-Budapest tengelyről

A kínai államfő budapesti látogatásával kapcsolatban a Magyar Igazság és Élet Pártja Elnöksége állásfoglalást tesz közzé, miután a hazai közvélemény csak a kormányzati propagandán keresztül értesülhet a hírfüggönynek szánt részletekről. Tiszteletre méltó adatok kerülnek napvilágra a kínai iparvállalatok nyereségéről. A kínai központi statisztikai hivatal az elnöki látogatás előtt közölte: az ország ipari nyeresége októberben 25 százalékkal emelkedett a tavalyi hasonló adathoz képest. Ezek a számok Magyarországon elképzelhetetlenek, mint ahogy a kínai népességi és gazdasági arányok is. A szép számok mögött a kínai állami média és cenzúrázott Internet elhallgatja, hogy a világ egyik legnagyobb tekintélyű nemzetközi intézete, a Moody's Investor Service leminősítette a kínai államadósságot. Ilyen a világ második legnagyobb gazdaságával, a kínaival az elmúlt három évtizedben nem történt. A Moody's megindokolta a döntést Kína pénzügyi erejének várható romlásával, a gazdaság eladósodottsága miatt. Ezek az adatok nem kerülnek napvilágra a szintén cenzúrázott magyar televízióban sem.

Ami igazán problémás Kína esetében, az az emberi jogok kérdése. Magyarországon az állami média nem számolt be arról, hogy a budapesti kínai nagykövetség előtt magyar-angol és kínai nyelvű transzparenseket felsorakoztató tüntetők jelentek meg az államfő érkezésekor. Tiltakoztak a népirtás ellen, ami a kínai belpolitikai rendtartás alapja. A Fálun Gong olyan százmilliós szervezet, melynek tagjait Kínában tömegesen kivégzik. Még súlyosabb kérdés rokonnépünk, az ujgurok kínai helyzete. Őket évtizedek óta meghurcolják, börtönbe zárják és sokszor titokban éjjel végzik ki, miközben a magyarországi kormányzat közömbösen hallgat. Azt is elhallgatják, amit a 110 kötetes Si Csí kínai történelmi krónika évszázadok során feljegyzett: a hunok, az ujgurok és a magyarok egy tőről fakadó rokonsága testvérnépi összetartozásra kötelez. A következő súlyos kérdés a tibeti szerzeteseké, akik naponta égő fáklyaként gyújtják föl magukat, tiltakozva a kommunista diktatúra egyházüldözése ellen. Erről sem számol be a Kína-barát magyarországi közmédia.

Mindezek alapján nem kell mondjam: tisztességes ország vezetője nem ül le a világ legkegyetlenebb és legnagyobb tömeggyilkosságokat elkövető diktatúrájának első emberével. Orbán Viktor megtette. Nem azért, mert ne tudna minderről, hanem azért, mert van olyan érv, ami számára fontosabb. Csurka István alapító elnökünket követve ki kell mondanunk: Magyarországot nem csak a New York - Tel Aviv tengely sújtja immáron, hanem a Budapest - Peking tengely is. A legszörnyűbb kommunista időkre borít fátylat a kormányzat, és mindezt a kormányfő megfejelte azzal, hogy a kínai államfő repülőgépe elé a diplomácia szabályait felrúgva kiment. Szó szerint hajlongott a vendég előtt, szinte körbetáncolta. Mindezek messze túlmutatnak a két ország kapcsolatán. Orbán Viktor ahogy az azeri diktátor előtt is hajlongott egy nappal korábban, úgy a kínai diktátorral is igyekszik személyes kapcsolatot kialakítani. Nyilván azt gondolja, hogy a keleti kényuraknak tetszik az efféle szervilizmus.

A gazdasági hírekben mutatkozó szemfényvesztés mögött egészen más dolgok állnak. Csak az egyik kínai ipari központ, Sangháj és környéke harminc Magyarországnyi népességet tesz ki a maga 300 milliójával, így a tízmilliós csonka magyar hazában tett államfői látogatás szerényebb gazdaságot és népességet tisztel meg, mintha Sangháj egyik külső kerületének polgármesteréhez látogatna el Li Ko-csiang. Nyilvánvaló, hogy nem a gazdasági előnyök állnak a középpontban. A Budapest-Belgrád vasútvonalnak a megépítése több szempontból problémás. A 160 kilométeres vasúton manapság nyolc óra alatt jutnak el a vonatok egyik városból a másikba, és ezek az adatok rosszabbak, mint száz évvel korábban voltak. Tehát fel kell újítani a vasutat, de nem úgy, hogy a négy évig tartó munkálatok után négy órára csökkenjen az utazási idő, mint ahogy tervezik. Kínában évtizedek óta olyan vasutak is működnek, melyek ezt a távolságot kevesebb mint fél óra alatt képesek megtenni, tehát Kína a kifutó kapacitását értékesíti most Magyarországon. Nekünk pedig nem Belgrádba, hanem Bécsbe kellene először gyorsvasutat építenünk, ha a Lánchidat megépítő Széchenyi István gróf példáját követnénk.

A Magyar Igazság és Élet Pártja felfedi a kínai látogatás valódi mozgatóit.

 1. A Budapest-Belgrád vasútvonal álcája mögött valójában kínaiak millióinak Magyarországra betelepítéséről köt titkos egyezményt a kormány. A letelepedési kötvény-üzlet nyilvánosságra kerülése után kölcsönösen segítik a kvóta nélküli, tehát korlátlan Európába költözést a nagy-nyilvánosság teljes kizárásával. Kínában néhány tízmillió ember távozása nem okoz űrt, Magyarország számára viszont végzetes.

 2. A beköltöző és magyar állampolgárságot nyerő kínaiaktól az Orbán-kormány egyetlen dolgot vár: cserébe szavazzanak rá. Mindez ellensúlyozni hivatott a magyar választók bizalomvesztését, és akár több évtizedre tervezett Orbán-családi diktatúrát készít elő.

 3. A kiépülő hazai diktatúra bukása esetén a politikai és gazdasági elitnek szüksége van egy olyan országra, amely nincs kiadatási szerződési kötelemben az Európai Unióval. Kína ilyen, ezért a szolgalelkű hajlongás és a személyes kapcsolatépítés e hátsó kijárat érdekében folyik.

 4. Az offshore cégekbe mentett és egyre kínosabban napvilágra jutó Orbán-vagyon számára a kínai kihelyezés a legbiztosabb. A mérhetetlen mennyiségű nemzeti vagyonból lett magánvagyon Európa bármely országában szemet szúr, de még az eddig használt offshore pontokon is problémás az elhelyezésük. Kína ebből a szempontból Orbánnak biztonságos.

 5. Az Orbán üzleti körnek a vagyoni gyarapodása a kivételes méretű állami befektetések révén ugrik meg leginkább. Paks II. bővítése ilyen eset. Az orosz befektető egy elavult, a fejlődő világban sem eladható és Nyugat-Európában elképzelhetetlen atomerőművet épít. Ausztriában nincs egyetlen atomerőmű sem. Németország és Franciaország arra törekszik, hogy alternatív energiaforrással rövid időn belül kiváltson minden atomerőművet. Ilyen kockázat fölvállalására csak a legfelelőtlenebb országrontók képesek.

 6. Végül szólnunk kell a Magyarországon tevékenykedő kínai kolónia ipari-, gazdasági és politikai természetű kémkedéséről. Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere Németország és utána az Egyesült Államok. Ez a két ország Kína számára a rejtett célterület, amit a magyarországi kolóniába ültetett ügynökein keresztül úgy a politika, mint a gazdaság területén becserkészhet. Rajtuk keresztül pedig világhatalmi ambícióit erősíti.

E közleményben nem térhetünk ki részletesen a nehézfémekkel szennyezett kínai tömeg-ruha ártalmasságára. Az európai szabványok szerint ilyen holmit nem lehetne forgalmazni, mert a bőrön át felszívódó nehézfémek nem csak súlyosan terhelik a szervezetet, hanem rákbetegségek tömegét idézik elő. Ugyanígy problémás kérdés a kínai rabszolgamunka, amely az egész fejlett nyugati világot terheli. Ha Magyarország a hanyatló nyugat hibáiban, a bevándorlás súlyos kérdéseiben alternatív álláspontot foglalt el, akkor e súlyos gazdasági, társadalmi és politikai kérdésekben is kötelező az erkölcsi alapállás. Az a Nándorfehérvár, melyet Hunyadi János védett meg 1456-ban az iszlámtól, a mostani szerb megszállás folytán elszakadt Magyarországtól és Trianonban a Balkán részévé vált. A balkáni életkörülmények a magyarországinál nehezebb és súlyosabb létfeltételek erkölcseiben roppant közgondolkodást és totális lecsúszást jelentenek. A balkáni vasút miközben kiszolgálja Kína kelet-közép-európai üzleti érdekeit, valójában Európa felszámolására, a Balkánról érkező embertömeg, az ugrásra készen álló iszlám hadsereg szállítására épül. Nekünk magyar embereknek ehhez semmi közünk sem lehet. Ahogyan Csurka István mondta: "Akik most a vesztünket előkészítve ülnek a nyakunkon, már rég nem lesznek Magyarországon, amikor mi ugyanitt leszünk, és akkor rendbe kell tennünk a dolgainkat."

Ne várjuk ki a nemzetrontó folyamat végét. Ne hagyjuk garázdálkodni a pusztítás erőit! Tegyünk mindannyian párthovatartozástól függetlenül azért, hogy Magyarország végleges Balkánhoz csatolása ne történjen meg!

Nagy Tibor

a Magyar Igazság és Élet Pártjának

elnöke